Συμβάλλουμε!

Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια. Παράλληλα, συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος. 

Ως γνωστόν περίπου 10 εκατομμύρια τόνοι υφασμάτων σε Αμερική και Ευρώπη καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο. Κάθε Ευρωπαίος πολίτης αποσύρει από τη ντουλάπα του περίπου 15 κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο. Περίπου το 85% των ρούχων που παράγονται καταλήγει στις χωματερές.

Κάθε δευτερόλεπτο, υφάσματα που αντιστοιχούν στο φορτίο ενός απορριμματοφόρου, οδηγούνται στους χώρους υγειονομικής ταφής ή καίγονται (!) Δυστυχώς ένα μικρό μόνο μέρος επαναχρησιμοποιείται, είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς είτε γίνεται εμπορεύσιμο προϊόν.

Δευτερόλεπτα
0

Επιπλέον, 98 εκατομμύρια τόνοι μη ανανεώσιμων πηγών -ανάμεσά τους και το πετρέλαιο- καταναλώνονται κάθε χρόνο για τις ανάγκες της βιομηχανίας ρούχων, (υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 θα φτάσουν τους 300 εκατ. τόνους), ενώ ετησίως χρησιμοποιούνται περίπου 93 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. 

Γίνε μέρος της Λύσης Τώρα!

Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός τείνει να φθάσει τα 10 δισεκατομμύρια, πρέπει να εξελιχθούμε σε μια κοινωνία η οποία χρησιμοποιεί τους πόρους αποδοτικότερα και που προσπαθεί να βελτιώσει το περιβάλλον και όχι να το καταστρέψει. Η καλύτερη επιλογή είναι να πάψουν να παράγονται απόβλητα. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, «πράσινες» επιλογές είναι η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση και η ανάκτηση. Μπορείς και εσύ πλέον να γίνεις μέρος της λύσης τοποθετώντας τα ρούχα που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στα σκουπίδια στους ειδικούς κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων της RECYCOM. Εμείς, διαθέτοντας τους ειδικούς καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης ρούχων σε διάφορα σημεία, συλλέγουμε τα είδη σε τουλάχιστον εβδομαδιαία βάση. 
Εσείς, συμμετέχετε σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας σε δράσεις, που αφορούν τη συνολική μας ευθύνη για την ποιότητα ζωής μας και το περιβάλλον. Σε ένα σημαντικό ποσοστό προωθείτε επίσης τις αναγκαίες από την Ε.Ε. δράσεις ανακύκλωσης, απαλλάσσοντας χωματερές και ΧΥΤΆ από έναν τεράστιο και επιβαρυντικό όγκο χρήσιμων υλικών!

Σε έναν πλανήτη που έχει ήδη δεχθεί τεράστιες παρεμβάσεις, η επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών και η εξάντληση του χρόνου ζωής τους δεν μπορεί παρά να είναι κάτι θετικό!