ΚεντρικήΜε σύνθημα «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά» αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα ανακύκλωσης όχι σαν ένα χτύπημα της μόδας, αλλά με βαθιά συναίσθηση της αναγκαιότητάς της. Σε μία σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να επικρατεί η συνείδηση των ανθρώπων, περί της προτεραιότητας της βιώσιμης διαχείρισης όλων των πρώτων και επεξεργασμένων βιομηχανικά υλών, υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης, της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας. 

85
% των ρούχων πετάγονται στις χωματερές!
15
κιλά ρουχισμού πετάει κάθε χρόνο ο μέσος Ευρωπαίος στα σκουπίδια!
7313711
κιλά ρουχισμού αποτράπηκαν από τη ρίψη σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής από το 2012 έως και σήμερα!
8000
λίτρα νερού χρειάζονται για την κατασκευή ενός τζιν!

Πως Βοηθάμε
  • Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.
  • Προσφέρουμε αναγκαία αγαθά στις κοινωνικές δομές (κοινωνικά παντοπωλεία – ανταλλακτήρια – μαγειρεία) των Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Αυτά μπορεί να είναι τρόφιμα, είδη καθαρισμού – υγιεινής, δωροεπιταγές ή συνδυασμός αυτών.
  • Προσφέρουμε αναγκαία αγαθά για τον καλλωπισμό των πόλεων.
  • Προσφέρουμε ρουχισμό ή τρόφιμα για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.


Οφέλη Ανακύκλωσης Ενδυμάτων & ΥποδημάτωνΜείωση τεραστίου όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ)
Εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας
Συμβολή στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος
Προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης και της επανάχρησης ανακυκλώσιμων υλικών με την παροχή βοήθεια στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της χώρας διαθέτοντας μέρους των άριστα ποιοτικά ρούχων αλλά και με τη διάθεση τροφίμων για την κάλυψη βασικών αναγκών.
Προστασία, διατήρηση και αποκατάσταση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων των πόλεων, των δασών, των παραλιών και γενικά του φυσικού περιβάλλοντος
Εξοικονόμηση δημοτικών δαπανών για το Δήμο από την αποφυγή ρίψης όλου αυτού του όγκου στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (έξοδα ταφής για το Δήμο) και κατ’ επέκταση εξοικονόμηση των Δημοτικών Τελών για τους πολίτες του Δήμου.
Ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα των απορριμμάτων στο άμεσο περιβάλλον και γενικότερα στο σύγχρονο κόσμο αποτελώντας το, παράδειγμα των μελλοντικών υπεύθυνων και συνειδητοποιημένων πολιτών της κοινωνίας
Προώθηση των αναγκαίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση δράσεων ανακύκλωσης

Ευχαριστούμε όλες τις δημοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τις επιχειρήσεις, τα σχολεία και τις εκκλησίες, οι οποίοι με προσπάθεια και ζήλο, βοηθούν να παρέχονται δωρεάν τρόφιμα και είδη ένδυσης σε χιλιάδες συμπολίτες μας που το χρειάζονται και επιτρέπει στους δήμους να λαμβάνουν οικονομικές συνεισφορές για την ενίσχυση των δομών. Ευχαριστούμε επίσης τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που, αναγνωρίζοντας την προσφορά της RECYCOM, προσφέρουν γενναιόδωρα τα ρούχα και τα παπούτσια που δεν χρειάζονται, τοποθετώντας τα στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα!