Κεντρική
Με σύνθημα «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά» η RECYCOM αντιμετωπίζει τα ζητήματα ανακύκλωσης όχι σαν ένα χτύπημα της μόδας, αλλά με βαθιά συναίσθηση της αναγκαιότητάς της. Σε μία σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να επικρατεί η συνείδηση των ανθρώπων, περί της προτεραιότητας της βιώσιμης διαχείρισης όλων των πρώτων και επεξεργασμένων βιομηχανικά υλών, υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης, της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας. 

85
% των ρούχων
Πετάγονται στις χωματερές
15
κιλά ρούχα
πετάει κάθε χρόνο ο μέσος Ευρωπαίος στα σκουπίδια
3000000
κιλά ρουχισμού
αποτράπηκαν από τη ρίψη σε ΧΥΤΑ από το 2012 έως και σήμερα


Πως βοηθάμε  • Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.
  • Προσφέρουμε αναγκαία αγαθά στις κοινωνικές δομές (κοινωνικά παντοπωλεία – ανταλλακτήρια – μαγειρία) των Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Αυτά μπορεί να είναι τρόφιμα, είδη καθαρισμού – υγιεινής, δωροεπιταγές ή συνδυασμός αυτών.
  • Προσφέρουμε ρουχισμό ή τρόφιμα για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.
Η Recycom προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά μπορεί στις κοινωνικές δομές των Δήμων αναγνωρίζοντας την ανταπόκριση των πολιτών οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα των ρουχισμό που δεν χρειάζονται.

Περιβαλλοντικά ΟφέληΜείωση τεραστίου όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ)

Εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας

Συμβολή στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος

Προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης και της επανάχρησης ανακυκλώσιμων υλικών

Προστασία, διατήρηση και αποκατάσταση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων στις πόλεις, των δασών, των παραλιών και γενικά του φυσικού περιβάλλοντοςΕυχαριστούμε όλες τις 35 δημοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις, τα σχολεία και τις εκκλησίες, οι οποίοι με προσπάθεια και ζήλο, βοηθούν να παρέχονται δωρεάν τρόφιμα και είδη ένδυσης σε χιλιάδες συμπατριώτες που το χρειάζονται και επιτρέπει στους δήμους να λαμβάνουν οικονομικές συνεισφορές για την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων. Ευχαριστούμε επίσης τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που, αναγνωρίζοντας την προσφορά της RECYCOM, προσφέρουν γενναιόδωρα τα ρούχα που δεν χρειάζονται, τοποθετώντας τα στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα!